προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Βάζω στον κάδο του μίξερ τα 250 γραμ. βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

  2. Παράλληλα, πλένω και σκουπίζω καλά τα ροδάκινα. Τα κόβω σε φετάκια χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους.
    Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ., και στρώνω αντικολλητικό χαρτί το οποίο βουτυρώνω κι αυτό. Στρώνω τις φέτες των ροδάκινων σχηματίζοντας κύκλους μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος. Σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας, τα 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ραντίζω με το πετιμέζι. Αφήνω την φόρμα στην άκρη.

  3. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά. Δουλεύω το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι τα υγρά να απορροφήσουν όλο το αλεύρι.
    Αδειάζω το μείγμα επάνω από τα ροδάκινα και ισιώνω καλά με ένα κουτάλι.
    Ψήνω τη ροδακινόπιτα στο φούρνο για 50-60 λεπτά.

  4. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Αναποδογυρίζω τη ροδακινόπιτα σε μια πιατέλα, πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και αν θέλω, ραντίζω με λίγο επιπλέον πετιμέζι. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: ροδακινόπιτα με σοκολάτα,πετιμέζι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση