destination taste!

CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

: 6-8
: 30 min
: 1 hr

Ένα cheesecake με άρωμα Ελλάδας. Αντί για τα ξενόφερτα τυριά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σας προτείνω να δοκιμάσετε τη γαλομυζήθρα. Είναι ένα μαλακό τυρί, με αλοιφώδη υφή, υπόξινη και δροσερή γεύση και άρωμα.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 150 γρ. κράκερς
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για το cheesecake
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε κύβους
  • 400 γρ. γαλομυζήθρα
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 150 γρ. παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο σε φέτες και ψημένες στο γκριλ με ελάχιστο ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Ρίχνω τα κράκερς σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να βραχούν καλά τα κράκερς.
  • Βήμα 2 Βάζω ένα τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. επάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αδειάζω εκεί το μίγμα, το απλώνω και το πατάω για να καλύψει ομοιόμορφα το εσωτερικό του τσερκιού.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Για την κρέμα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τους κύβους των κολοκυθιών, αλατοπιπερώνω και σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αδειάζω σε ένα μπολ στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα αφήνω εκεί να στραγγίξουν μέχρι να φτιάξω την κρέμα.
  • Βήμα 5 Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
  • Βήμα 6 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τους κρόκους των αυγών, την γαλομυζήθρα, την γραβιέρα και το γιαούρτι. Αλατίζω ελάχιστα και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω τον άνιθο, το μίγμα με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τη μισή μαρέγκα και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Προσθέτω και την υπόλοιπη και ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθεί με το μίγμα αλλά να μη χάσει τον όγκο της.
  • Βήμα 7 Αδειάζω το μίγμα επάνω στη βάση με τα κράκερς και ισιώνω την επιφάνεια. Ψήνω για 1 ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Βήμα 8 Αφήνω το cheesecake να κρυώσει εντελώς, στολίζω με τις ψημένες φέτες κολοκυθιού και σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια