destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

: 18-20 πιτάκια
: 15 min
: 15 min

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια και θα φύγουν σε χρόνο ρεκόρ από την πιατέλα.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 18-20 λουκανικάκια κοκτέιλ ή άλλα λουκάνικα της αρεσκείας μας –όχι λιπαρά-κομμένα σε κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 κουτ .σούπας γάλα
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω το φύλλο σφολιάτας σε μακρόστενες λωρίδες φάρδους 4-5 εκατοστών, όσο δηλαδή είναι και τo μήκος των λουκάνικων. Τη κάθε λωρίδα φύλου, τη κόβω σε τρία κομμάτια. Tο κάθε κομμάτι το λαδώνω και το πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί. Στην άκρη του κάθε κομματιού βάζω το λουκάνικο και το τυλίγω σε ρολάκι εγκλωβίζοντας μέσα το λουκάνικο.
  • Βήμα 2 Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετώ τα σφολιατολουκανικάκια σε λαδωμένο ταψί ή σε λαμαρίνα που έχω στρώσει με αντικολητικό χαρτί. Σε ένα μπολ χτυπάω με ένα πιρούνι τους κρόκους με το γάλα. Αλείφω τα ρολάκια με το μίγμα αυτό. Ψήνω τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό