προορισμός…γεύση!

Ρολάκια από τραγανό φύλλο με πικάντικο κιμά και φάβα

Ρολάκια από τραγανό φύλλο με πικάντικο κιμά και φάβα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 1 hr Cook Time 40 mins Total Time 1 hr 40 mins Servings: 4

Υλικά

Για τον κιμά

Για το ρολό

Για τη βινεγκρέτ δαμάσκηνου

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη βινεγκρέτ δαμάσκηνου

  1. Στραγγίζω τα δαμάσκηνα από το κρασί, και τα ρίχνω μαζί με το κρασί στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα δουλεύω για 1 λεπτό, μέχρι να γίνουν λείος πολτός. Αφήνω τη βινεγκρέτ κατά μέρος, μέχρι να την χρησιμοποιήσω.

Για τον κιμά

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω τις 2 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά ρίχνω τον κιμά και τον σοτάρω για 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξει τελείως χρώμα, να χωριστεί στους κόκκους του και να στεγνώσει. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Σβήνω με το κόκκινο κρασί, προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 20 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το κασέρι, το αυγό και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά.

Για το ρολό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί και στρώνω εκεί 3 φύλλα κρούστας, λαδωμένα και αυτά ένα-ένα. Απλώνω επάνω τους τον κιμά και τον ισιώνω καλά. Από πάνω απλώνω την πολτοποιημένη φάβα. Τυλίγω τα φύλλα σε ρολό, μέσα στο ταψί, το τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου και το ψήνω για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
    Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και το κόβω σε φέτες με πάχος 2 εκ.

Για το σερβίρισμα

  1. Μοιράζω τις φέτες ρολού σε πιάτα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ δαμάσκηνου και σερβίρω αμέσως.

Keywords: τραγανα ρολα απο φυλλο με πικαντικο κιμα φαβα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Supreme