destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

Ένα πανάλαφρο κέικ, που μπορείτε να απολαύσετε σαν κύριο πιάτο μαζί με μια δροσερή, πράσινη σαλάτα.

Υλικά
  • 100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 4 αυγά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 100 γρ. γλυκιά γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • τα φυλλαράκια από 2 – 3 κλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Λαδώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό και βαθύ ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. ή δύο μικρές μακρόστενες φόρμες.
  • Βήμα 3 Κόβω το ένα κολοκύθι σε φέτες και το δεύτερο το τρίβω στον τρίφτη. Βάζω το τριμμένο σε ένα σουρωτήρι το αλατίζω και το αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 4 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζω τις φετούλες κολοκυθιού, για 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 5 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Προσθέτω τα 100 ml ελαιόλαδο και το γιαούρτι και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω την τριμμένη γραβιέρα και το ανθότυρο και ανακατεύω με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνω το τριμμένο κολοκύθι καλά στιμμένο, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και, αν θέλω, τις ελιές, και ανακατεύω καλά με τη σπάτουλα.
  • Βήμα 6 Αδειάζω το μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι, ισιώνω την επιφάνεια και καλύπτω με τα τηγανισμένα κολοκυθάκια. Ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.
  • Βήμα 7 Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα. Το σερβίρω και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα εποχής.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι