προορισμός…γεύση!

Beignets γεμιστά με πραλίνα και μαρμελάδα

Beignets γεμιστά με πραλίνα και μαρμελάδα

1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 6 mins Rest Time 90 mins Total Time 1 hr 56 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 20

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και την μαγιά. Δουλεύω τα υλικά για 2-3 λεπτά με τον γάτζο και ξεκινάω να ρίχνω με αργή ροή την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή και ελαστική. Αφήνω να ζυμωθεί για 10 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω να ζυμώνω για 10 λεπτά ακόμη. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.

  2. Βγάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγω σε φύλλο πάχους 1 εκ. Κόβω με στρογγυλό κουπάτ, μεταφέρω τα ζυμαράκια σε πετσέτα και τα αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ξανά.

  3. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και τηγανίζω λίγα λίγα τα beignets μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.

  4. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα «πανάρω» σε αρκετή ζάχαρη.

  5. Βάζω την πραλίνα και την μαρμελάδα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη. Κάνω μια μικρή τρύπα στην άκρη και γεμίζω τα μπενιέ. Πασπαλίζω και πάλι με λίγη άχνη.

Keywords: beignets, μπενιέ, πραλίνα, μαρμελάδα, για παιδια,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *