Πιλάφι με αρνάκι πασχαλινό
Υλικά
Για το αρνάκι
Για το πιλάφι
Εκτέλεση
Για το αρνάκι
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Πλένουμε καλά το αρνάκι το τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, αλατοπιπερώνουμε και σκορπίζουμε λίγα κλαδάκια θυμάρι και ρίγανη. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε καλά το αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε το πακέτο σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε το πακέτο και ξεκκοκαλίζουμε το κρέας. Κόβουμε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια.
Για το πιλάφι
-
Πλένουμε καλά το ρύζι, το βάζω σε ένα μπολ και καλύπτουμε με ζεστό νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.
-
Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, το τσίλι, τα ντοματίνια, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να στεγνώσουν.
-
Σε μια βαθιά φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος και καλύπτουμε με τα σοταρισμένα λαχανικά. Στραγγίζουμε το ρύζι και το στρώνουμε πάνω από τα λαχανικά. Βυθίζουμε το σκόρδο και με την ανάποδη μιας ξύλινης κουτάλας, κάνουμε τρύπες στο ρύζι. Ρίχνουμε τον καυτό ζωμό, σκορπίζουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε τη φόρμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
-
Αφήνουμε το πιλάφι να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.