προορισμός…γεύση!

Τάρτα κρεμμυδιού με φύλλο Βηρυτού

Τάρτα κρεμμυδιού με φύλλο Βηρυτού

0 Add to Favorites
Prep Time 25 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τα κρεμμύδια, ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαραθούν. Σβήνω με το κρασί και 1 λεπτό μετά προσθέτω το σκόρδο. Ανακινώ το τηγάνι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει και προσθέτω την κανέλα, την πάπρικα και το μέλι. Αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το κορν φλάουρ. Προσθέτω τα τυριά, αλάτι και πιπέρι.

  3. Λαδώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ. Ανοίγω το φύλλο Βηρυτού στο πάγκο της κουζίνας και στρώνω 3 φύλλα στη βάση της ταρτιέρας. Λαδώνω ελαφρά και στρώνω ακόμα 3 φύλλα. Λαδώνω καλά. Τσαλακώνω ελαφρά 4 φύλλα και τα τοποθετώ μέσα στην ταρτιέρα. Λαδώνω καλά και στρώνω τα 2/3 της ποσότητας της κρέμας. Τσαλακώνω ακόμα 2 φύλλα και τα τοποθετώ επάνω στην κρέμα. Καλύπτω με 2 φύλλα, λαδώνω και απλώνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια. Σκορπίζω το θυμάρι, την υπόλοιπη κρέμα και τα καρύδια.
    Ψήνω στους 200°C αερόθερμο για 40-45 λεπτά.

    Τάρτα κρεμμυδιού με φύλλο Βηρυτού
Keywords: τάρτα, κρεμμύδια, φύλλο Βηρυτού, καραμελωμένα κρεμμύδια
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *