προορισμός…γεύση!

Η κρέμα γάλακτος αλλά και το τυρί κρέμα σου δίνει την αίσθηση ενός πλούσιου παγωτού παρφέ. Η ποσότητα είναι αρκετή και μπορείτε να μοιράσετε τις ποσότητες, καραμελώνοντας 2 διαφορετικά φρούτα ώστε να έχετε δύο γεύσεις.

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 10 hour Total Time 10 hrs 50 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τα βερίκοκα: Πλένω καλά τα βερίκοκα και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια

  2. Σε ένα τηγάνι βάζω τα βερίκοκα, τη ζάχαρη και το νερό και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα βερίκοκα

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν

  4. Για το παγωτό: Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τον λοβό της βανίλιας στη μέση και αφαιρώ τα σποράκια

  5. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός

  6. Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά, σκεπάζω το κατσαρολάκι και το αφήνω στην άκρη για μισή ώρα

  7. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν

  8. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω με αργή ροή το καυτό γάλα (πετάω τον λοβό της βανίλιας) και αμέσως μετά το τυρί κρέμα

  9. Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνω το μείγμα να κρυώσει

  10. Το μεταφέρω σε μεταλλικό σκεύος και το βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες

  11. Βγάζω το παγωτό από και το χτυπάω με το μίξερ χειρός να αφρατέψει και το επαναφέρω στην κατάψυξη για 2 ώρες ακόμη

  12. Ξαναβγάζω το παγωτό, το χτυπάω και πάλι με το μίξερ και προσθέτω τα βερίκοκα

  13. Ανακατεύω απαλά να σκορπίσουν και βάζω και πάλι στην κατάψυξη για 6 ώρες

dina nikolaou

Δείτε επίσης...