προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 185°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.

  2. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία και ρίχνω το καπνιστό μπέικον. Σοτάρω ανακινώντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν οι κύβοι. Τους αδειάζω σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, το σοταρισμένο μπέικον και τα δαμάσκηνα και ανακατεύω. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη μουστάρδα, το μπέικιν πάουντερ, το θυμάρι, τη ρίγανη και το γάλα. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω την γραβιέρα και μόλις σκορπίσει στο μείγμα, το αδειάζω στην φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζω, βυθίζοντας μαλακά ένα μαχαίρι, και αν δω ότι έχει ψηθεί, αποσύρω από το φούρνο. Το αφήνω να κρυώσει, κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Keywords: κέικ αλμυρό με μπέικον,ξερά δαμάσκηνα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση