προορισμός…γεύση!

Φοκάτσια γλυκιά με φρέσκα φρούτα

Φοκάτσια γλυκιά με φρέσκα φρούτα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 35 mins Rest Time 2 hrs Total Time 2 hrs 50 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ, το μισό χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.

  2. Βάζω τον κάδο στο μίξερ, προσαρμόζω τον γάντζο, προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνω για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ελαστική. Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. Αλείφω με βούτυρο ένα ταψάκι 20x30 εκ. Αδειάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον χοντρό πλάστη ανοίγω σε φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο στο ταψάκι και με τις παλάμες μου το πιέζω για να καλύψω όλη την επιφάνεια του ταψιού.

  4. Διακοσμώ όλη την επιφάνεια με φρέσκα φρούτα, χρωματιστή ζάχαρη και μικρά ζαχαρωτά, πιέζοντάς τα ελαφρά για να μισοβυθιστούν. Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Αλείφω τη φοκάτσια με το μισό βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά. Ανοίγω το φούρνο, σκεπάζω την φοκάτσια με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

  6. Βγάζω τη φοκάτσια από το φούρνο και ενώ είναι καυτή, αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο.

Keywords: φοκάτσια γλυκιά φρέσκα φρούτα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Supreme