προορισμός…γεύση!

Η αφράτη φοκάτσια σε μια γλυκιά εκδοχή, χωρίς πολύ ζάχαρη αλλά με πολύ χρώμα και άρωμα. Επιλέξτε όμορφα φρούτα της εποχής αλλά μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας σας. Π.χ. δυόσμο, βασιλικό, λεμονοθύμαρο…

φοκατσια-γλυκια-με-φρεσκα-φρουτα pinit
0 Add to Favorites

Φοκάτσια γλυκιά με φρέσκα φρούτα

Prep Time 15 min Cook Time 35 min Rest Time 2 hour Total Time 2 hrs 50 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ, το μισό χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά

  2. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει

  3. Βάζω τον κάδο στο μίξερ, προσαρμόζω τον γάντζο, προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό

  4. Ζυμώνω για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη ελαστική

  5. Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο

  6. Αλείφω με βούτυρο ένα ταψάκι 20x30 εκ

  7. Αδειάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον χοντρό πλάστη ανοίγω σε φύλλο

  8. Μεταφέρω το φύλλο στο ταψάκι και με τις παλάμες μου το πιέζω για να καλύψω όλη την επιφάνεια του ταψιού

  9. Διακοσμώ όλη την επιφάνεια με φρέσκα φρούτα, χρωματιστή ζάχαρη και μικρά ζαχαρωτά, πιέζοντάς τα ελαφρά για να μισοβυθιστούν

  10. Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει

  11. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο

  12. Αλείφω τη φοκάτσια με το μισό βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά

  13. Ανοίγω το φούρνο, σκεπάζω την φοκάτσια με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη

  14. Βγάζω τη φοκάτσια από το φούρνο και ενώ είναι καυτή, αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο

author-sign

Δείτε επίσης...