προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το μαγιάτικο ανήκει στην οικογένεια των Kαραγγιδών και χρωστάει το όνομα του στον μήνα Μάιο όπου πλησιάζει τις ακτές για να τραφεί. Είναι ένα ολόφρεσκο ψάρι υψηλής ποιότητας, με χαρακτηριστική υπέροχη υφή και γευστικότατη σάρκα, πλούσιας διατροφικής αξίας.

Prep Time 25 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 45 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Κόβω 2 από τις ντομάτες σε μέτριες στρογγυλές φέτες και τις αφήνω κατά μέρος

  2. Τρίβω τις υπόλοιπες ντομάτες στον τρίφτη

  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

  4. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό

  5. Ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες και το πετιμέζι, ανακατεύω και μαγειρεύω για 10 - 12 λεπτά

  6. Αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύω

  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  8. Παίρνω ένα ταψί που να χωρά εκεί τις φέτες ψαριού απλωμένες καλά σε μονή στρώση

  9. Ρίχνω στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας και την απλώνω ομοιόμορφα

  10. Από πάνω ακουμπάω τις φέτες του ψαριού και τις περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα

  11. Σκεπάζω τις φέτες ψαριού με τις φέτες ντομάτας που έχω αφήσει κατά μέρος και σκορπίζω την κάππαρη

  12. Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω καλά και ψήνω το φαγητό για 40 - 50 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πάχος που έχουν οι φέτες), μέχρι να μαλακώσει το ψάρι, να μελώσει η σάλτσα και να ροδίσουν οι φέτες ντομάτας

  13. Σερβίρω το φαγητό χλιαρό

author-sign

Δείτε επίσης...