προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 min Cook Time 20 min Rest Time 2 hour Total Time 2 hrs 40 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Βάζω σε ένα μπολ τα τυριά, το αυγό, το δυόσμο και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  2. Ξεδιπλώνω τα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κάθε φύλλο σε 3 παραλληλόγραμμα κομμάτια (από την μεγάλη πλευρά του) και το κάθε κομμάτι, το κόβω πλάγια στη μέση για να δημιουργηθούν 2 τρίγωνα.

  3. Βάζω σε κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των τυριών και τυλίγω (από την φαρδιά προς στην στενή πλευρά) το τρίγωνο για να δημιουργηθεί το γνωστό σχήμα του κρουασάν. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

  4. Μεταφέρω τα κρουασάν σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζω με λίγο παπαρουνόσπορο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

  5. Βάζω σε κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των τυριών και τυλίγω (από την φαρδιά προς στην στενή πλευρά) το τρίγωνο για να δημιουργηθεί το γνωστό σχήμα του κρουασάν

  6. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά

  7. Μεταφέρω τα κρουασάν σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό

  8. Πασπαλίζω με λίγο παπαρουνόσπορο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

Keywords: κρουασάν με κρέμα τυριών

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση