προορισμός…γεύση!

Σολομόπιτα με σπανάκι

Σολομόπιτα με σπανάκι

0 Add to Favorites
Prep Time 45 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 8

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι και κάνω μια λακκούβα στη μέση. Βάζω εκεί τα κυβάκια του βουτύρου, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τον κρόκο. Αρχίζω να τα ανακατεύω με τα χέρια μου, τρίβοντας με τα δάχτυλά μου το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να φτιάξω μια λασπώδη ζύμη. Ρίχνω το κρύο νερό και συνεχίζω το ζύμωμα, μέχρι να ετοιμάσω μια ζύμη μέτρια, που να ξεκολλά από τα χέρια μου. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τους κύβους σολομού για 3 - 4 λεπτά, μέχρι ο σολομός να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέτω το σπανάκι και το αφήνω να μαραθεί, για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρω από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα εβαπορέ  και ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα. Τέλος, ρίχνω το τυρί, την κέτσαπ, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

Για την πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω-κάτω. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο με διάμετρο περίπου 32 εκ. Βουτυρώνω ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 - 28 εκ. και απλώνω εκεί το φύλλο, εφαρμόζοντάς το καλά και στα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζω στο φύλλο τη γέμιση και φέρνω τις άκρες του προς το κέντρο του ταψιού, μισοσκεπάζοντας τη γέμιση. Αλείφω το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω την πίτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 45 λεπτά.

    Σολομόπιτα με σπανάκι
Keywords: σολομόπιτα, σολομος, σπανάκι, πίτα,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *