προορισμός…γεύση!

Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς

Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 40 mins Total Time 55 mins Servings: 4

Υλικά

Για την μαρμελάδα πιπεριάς

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη μαρμελάδα πιπεριάς

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Απλώνω τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις ψήνω μέχρι να μαυρίσει η επιφάνειά τους (φροντίζω να τις γυρίζω τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα).

  2. Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο τις αφήνω να κρυώσουν για λίγο, τις ξεφλουδίζω και αφαιρώ κοτσάνια και σπόρους. Τις ψιλοκόβω και τις ρίχνω σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.

  3. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ με ένα ραβδομπλέντερ. Ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει.

  4. Αδειάζω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίζω με το καπάκι. Αναποδογυρίζω τα βάζα και τα αφήνω έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρώ τη μαρμελάδα στο δροσερό μέρος.

Για το κεφαλοτύρι πανέ

  1. Στρώνω μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Βρέχω ελαφρά τα μπαστουνάκια τυριού με λίγο νερό και τα πανάρω. Πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Τα αραδειάζω στη λαμαρίνα και ψήνω για 15 λεπτά.
    Σερβίρω τα μπαστουνάκια τυριού με τη μαρμελάδα πιπεριάς.

Keywords: κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Really good!