Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ρίχνω όλα τα υλικά, εκτός από τη μαγιά, στον κάδο του μίξερ και δουλεύω τα υλικά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν το αλάτι και η ζάχαρη και να ενωθούν όλα τα υλικά.
-
Μετά το 10λεπτο και χωρίς να σταματήσω το μίξερ, θρυμματίζω την μαγιά μέσα στον κάδο και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να «απορροφηθεί» η μαγιά και να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή.
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. -
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
Κόβω σε κομμάτια των 80 γραμμαρίων και τα πλάθω σε κορδονάκια. Ενώνω τις άκρες του κορδονιού σε κύκλο και «ρολάρω» στο σημείο της ένωσης για να κολλήσει καλά. -
Βουτάω το κουλούρι σε μια λεκανίτσα με νερό και αμέσως μετά στο σουσάμι (Το οποίο πρέπει να είναι πολύ) φροντίζοντας να κολλήσει αρκετό επάνω στο κουλούρι.
Μεταφέρω τα κουλούρια σε λαμαρίνα (δίνοντας το κυκλικό τους σχήμα) και τα αφήνω για 20 λεπτά περίπου μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ψήνω τα κουλούρια για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα αλλά να μην ξεροψηθούν.
User Reviews
Καταπληκτική συνταγή,όπως όλες οι συνταγές σου βέβαια.Σ ευχαριστώ πολύ,να είσαι πάντα γερή και δυνατή.
Tastes great!