destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

: 4
: 10 min

Τα κολοκυθάκια τρώγονται και ωμά και είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Προτιμούμε τα μικρά και τρυφερά.

Υλικά
  • 8 μικρά κολοκυθάκια, τρυφερά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένα
  • χυμός από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και κόβω τις άκρες τους. Τα κόβω σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες στρογγυλές φέτες. Ο καλύτερος τρόπος να τις κόψω έτσι είναι στην ειδική πλευρά του τρίφτη ή με το εργαλείο «μαντολίνο».
  • Βήμα 2 Βάζω τις φέτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το κρεμμύδι. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια