προορισμός…γεύση!

Πορτομπέλο γεμιστά με χοιρινό κιμά και μετσοβόνε

Πορτομπέλο γεμιστά με χοιρινό κιμά και μετσοβόνε

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 50 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ζεσταίνω τα 80 ml ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, μέχρι να κάψει καλά. Ρίχνω τον κιμά και τον σοτάρω για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλλάξει παντού χρώμα. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου, μέχρι ο κιμάς να ροδίσει και το κρεμμύδι να μαλακώσει.

  2. Σβήνω με τη σάλτσα σόγιας και το κρασί. Μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω τον κιμά για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά και με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να πιει τα περισσότερα υγρά του.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το 1 φλιτζάνι Μετσοβόνε, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Ρίχνω λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί και αραδιάζω εκεί τα πορτομπέλο, με το άνοιγμα προς τα πάνω. Τα γεμίζω με το μείγμα του κιμά, μέχρι επάνω, και μοιράζω στο καθένα από 1 κουταλιά τριμμένο Μετσοβόνε.

  5. Ραντίζω με το επιπλέον ελαιόλαδο και τα ψήνω για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ο κιμάς. Τα σερβίρω ζεστά, σαν κύριο πιάτο, και συνοδεύω με μπόλικη παγωμένη μπιρίτσα!

Keywords: πορτομπέλο γεμιστά με χοιρινό κιμά,μετσοβόνε

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Exceptional!

  1. germar

    Exceptional!