destination taste!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

: 6-8
: 15 min
: 1 hr 10 min

Τρώγονται με το χέρι και είναι ένα εξαιρετικό finger food για μπροστά στην τηλεόραση –και όχι μόνο!

Υλικά
  • 10 – 12 μέτριου μεγέθους πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • ελαιόλαδο
  • 1 – 1½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοτριμμένη παρμεζάνα (την τρίβουμε από την πιο ψιλή πλευρά του τρίφτη ώστε να γίνει σαν ψίχουλα)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
  • Βήμα 2 Ξεφλουδίζω και κόβω κατά μήκος στη μέση τις πατάτες. Με ένα πιρούνι τις «γδέρνω» καλά, μέχρι να αποκτήσουν λεπτές και πυκνές χαρακιές από τα δόντια του πιρουνιού (εναλλακτικά, τις χαράζω με βαθιές και πολύ πυκνές τομές με ένα κοφτερό μαχαιράκι). Τις βάζω σε μια λαμαρίνα φούρνου, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και με ένα πινέλο τις αλείφω με μπόλικο ελαιόλαδο (απλό ή αρωματισμένο με σκόρδο ή άλλο μυρωδικό). Ψήνω τις πατάτες για 40 λεπτά, αλείφοντάς τις κατά διαστήματα με ελαιόλαδο.
  • Βήμα 3 Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω καλά τις πατάτες με την παρμεζάνα. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 40 λεπτά, μέχρι οι χαρακιές στις πατάτες να αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα από τη λιωμένη παρμεζάνα.
  • Βήμα 4 Προσοχή, δεν γυρνάω τις πατάτες στη διάρκεια του ψησίματος. Τις σερβίρω ζεστές, πριν κρυώσει το τυρί.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια