προορισμός…γεύση!

Κέικ αλμυρό με φρέσκο τυρί κρέμα και απάκι

Κέικ αλμυρό με φρέσκο τυρί κρέμα και απάκι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 10

Υλικά

Για το μείγμα με το τυρί

Εκτέλεση

Video
Off On

1. Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μπολ βάζω το φρέσκο τυρί κρέμα και το αφρατεύω με το σύρμα. Προσθέτω το μπούκοβο, το αυγό, το αλεύρι και τη ρίγανη και ανακατεύω. Τέλος προσθέτω το μισό ψιλοκομμένο απάκι. Αφήνω την γέμιση στην άκρη.

2. Για το κέικ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
    Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο και τα αυγά. Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω απαλά με την σπάτουλα. Προσθέτω το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  2. Αδειάζω το μισό μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και σκορπίζω το μισό ρεγκάτο. Στρώνω τα μισά λαχανικά και καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ. Με ένα κουτάλι βάζω τη γέμιση κατά μήκος, στο κέντρο του μείγματος και σκορπίζω τα υπόλοιπα λαχανικά και το υπόλοιπο απάκι.

  3. Ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει, το ξεφορμάρω, το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Keywords: κέικ αλμυρό με φρέσκο τυρί κρέμα,απάκι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Tastes great!