destination taste!

ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ

ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ

ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ

: 4
: 10 min
: 40 min

Σερβίρετε αυτή τη σούπα σε ένα επίσημο κάλεσμα, αλλά και σαν ένα ελαφρύ κύριο πιάτο, ακόμα και σαν σαλάτα σε πιάτα με κρέας ή ψάρια.

Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μέτριο πράσο (το λευκό μέρος), κομμένο σε ροδέλες
  • 700 – 800 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου (θα χρειαστούμε ένα μεγαλούτσικο μπρόκολο, χωρίς τα κοτσάνια του)
  • 5 – 6 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1½ λίτρο νερό (ή ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών, κατά προτίμηση από βιολογικό κύβο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σούπα: Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, το πράσο, τα μπουκετάκια του μπρόκολου και το μπέικον για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να γίνει τραγανό το μπέικον. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τις πατάτες και το νερό (ή το ζωμό). Αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Βήμα 2 Πολτοποιώ τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ (ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ). Δοκιμάζω και διορθώνω το αλατοπίπερο.
  • Βήμα 3 Για το σερβίρισμα: Σε ένα μπολ χτυπάω το γιαούρτι και την πάπρικα με ένα πιρούνι.
  • Βήμα 4 Μοιράζω τη σούπα σε μπολάκια ή σε βαθιά πιάτα και ρίχνω σε κάθε μερίδα από 1 κουτ. σούπας κρέμα γιαουρτιού.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια