προορισμός…γεύση!

Κοτόπουλο με λάχανο κοκκινιστό

0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μονή στρώση, με το δέρμα προς τα κάτω. Τα αφήνω να σοταριστούν για 3 - 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα όταν προσπαθήσω να τα ανασηκώσω, χωρίς να κομματιάζεται το δέρμα τους. Τα γυρίζω από την άλλη πλευρά και τα σοτάρω με τον ίδιο τρόπο για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε μια πιατέλα.

  2. Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλερι μαζί με λίγο αλατοπίπερο, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Πασπαλίζω με το αλεύρι, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τα ντοματάκια με το χυμό τους, το νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

  3. Ξαναβάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και τακτοποιώ τα κομμάτια σε μονή στρώση. Αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια τη χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύω για 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
    Σερβίρω το φαγητό ζεστό, με φρέσκο ψωμί.

Keywords: κοτόπουλο, λάχανο, κοκκινιστό, καρότα,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *