προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον διατηρώ σε χαμηλή φωτιά. Σε μια σοτέζα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, το φινόκιο και τις πιπεριές Φλωρίνης και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Ρίχνω το φαγόπυρο και το σοτάρω και αυτό για 1 - 2 λεπτά. Σβήνω με το κονιάκ, μαγειρεύω για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω 1 φλιτζάνι από τον ζωμό που συνεχίζει να ζεσταίνεται στο σκεύος του. Σιγομαγειρεύω, ανακατεύοντας συχνά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι αυτή η δόση ζωμού να απορροφηθεί από το φαγόπυρο.

  2. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτω την επόμενη δόση και μαγειρεύω, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθεί και αυτή. Συνεχίζω τη διαδικασία με σταδιακές προσθήκες ζωμού, φροντίζοντας να ρίχνω κάθε δόση όταν η προηγούμενη έχει απορροφηθεί τελείως από το φαγόπυρο. Η όλη διαδιασία διαρκεί 20 - 25 λεπτά –ενδέχεται να μην χρειαστεί όλος ο ζωμός, αρκεί το φαγόπυρο να μαλακώσει.
    Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ρίχνω τα κουκουνάρια και τις σταφίδες.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον άνηθο και το ρόδι και προαιρετικά τη γραβιέρα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: φαγόπυρο με λαχανικά

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση