προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 10 λεπ Cook Time 35 λεπ Total Time 45 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 2 - 3 κουτ. σούπας νερό, ρίχνω τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αχνίζω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύω καλά και ρίχνω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και την κανέλα. Προσθέτω 800 - 1.000 ml ζεστό νερό, την πατάτα, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα μπουκετάκια του μπρόκολου, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το μείγμα να ξαναπάρει μια βράση.

  2. Χαμηλώνω καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 25 - 30 λεπτά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και η σάλτσα να δέσει και να μείνει με το λαδάκι της. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, όπως όλα τα λαδερά και συνοδεύω με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Keywords: μπροκολο γιαχνι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση