destination taste!

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 15 min
: 20 min

Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και μανεστράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.

Υλικά
  • 150 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 150 γρ. πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. πλευρώτους, κομμένα κομμάτια
  • 50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μανεστράκι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτός
  • 3 κουτ. σούπας φυτική κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (προαιρετικό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε ένα μπολ, ένα φλυτζάνι από τον ζωμό λαχανικών και ρίχνω τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια (εκτός από τα πορτσίνι) και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας. Αδειάζω τα μανιτάρια σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.
  • Βήμα 3 Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι γίνει διάφανο και προσθέτω το μανεστράκι. Σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω 2 κουτάλες ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μανεστράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Ρίχνω άλλες δύο κουτάλες ζωμό. Μόλις το μανεστράκι «πιεί» σχεδόν όλο το ζωμό, ρίχνω τα σοταρισμένα μανιτάρια, τα μανιτάρια πορσίνι μαζί με τον ζωμό που μουλιάζουν και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Δοκιμάζω αν το μανεστράκι είναι έτοιμο (αλ ντέντε) και αλατοπιπερώνω αν χρειάζεται. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 4 Προσθέτω το λάδι τρούφας και την φυτική κρέμα. Ανακατεύω καλά και σερβίρω πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια