προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: FISH FROM GREECE σημαίνει ψάρι από τον τόπο του, από τα κρυστάλλινα νερά της ελληνικής θάλασσας. Ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται…

pinit
0 Add to Favorites

Κρανιός σε φέτες με σπανάκι, κρανμπερις και σταφίδες

Prep Time 15 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 25 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μπολ βάζω το γλυκό κρασί, τις σταφίδες και τα κράνμπερις και τα αφήνω στην άκρη μέχρι την ώρα που θα τα χρησιμοποιήσω

  2. Σε ένα ταψί φούρνου βάζω το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο

  3. Ανακατεύω, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και προσθέτω τα ντοματίνια και την κρέμα σκόρδου

  4. Ανακατεύω όλα αυτά τα υλικά απαλά και τα στρώνω ομοιόμορφα μέσα στο ταψί

  5. Αλατοπιπερώνω τις φέτες του ψαριού, τις στρώνω πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνω με το ελαιόλαδο και το ζωμό ψαριού ή νερό

  6. Ψήνω για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα

  7. Αποσύρω από το φούρνο, προσθέτω τα ξερά φρούτα στραγγισμένα από το κρασί και ανακατεύω πολύ απαλά

  8. Σερβίρω το φαγητό κρύο ή ζεστό

author-sign

Δείτε επίσης...