destination taste!

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΚΟΡΔΟΚΡΑΣΑΤΑ

: 4
: 10 min
: 30 min

Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο.

Υλικά
  • 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα κ.λπ.), σκουπισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, ολόκληρο
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη μουστάρδα.
  • Βήμα 2 Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις καπνίσει προσθέτω τα μανιτάρια. Σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω το μίγμα της μουστάρδας, αλατίζω και προσθέτω το ροζ πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αδειάζω σε πιατέλα. Πασπαλίζω με κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρω.

Related Posts

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

Ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο. Γίνεται πολύ γρήγορα και οι αντζούγιες κάνουν τη διαφορά. Δίνουν γεύση και χρώμα στα μανιτάρια.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.



Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια