προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 10 mins Total Time 30 mins Δυσκολία: Beginner Best Season: Spring

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Καθαρίζω τα αμπελοβλάσταρα από τους χοντρούς και σκληρούς βλαστούς και τα πλένω καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό.
    Βάζω σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει. Ρίχνω τα αμπελοβλάσταρα, τα πιέζω λίγο με ένα πηρούνι για να βυθιστούν και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά.

  2. Βγάζω τα βλαστάρια με τσιμπίδα και τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν καλά.

  3. Βάζω σε ένα μπολ το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτω το μετρημένο νερό και αφήνω το μείγμα στην άκρη.

  4. Ανοίγω δύο μεγάλα αποστειρωμένα βάζα και γεμίζω με αμπελοβλάσταρα μέχρι τη μέση. Ρίχνω από δύο σκελίδες σκόρδο σε κάθε βάζο και μοιράζω τα πιπέρια. Ισομοιράζω και τα υπόλοιπα αμπελοβλάσταρα στα βάζα και γεμίζω με το μείγμα του ξυδιού σταματώντας 2 εκατοστά πριν το χείλος των βάζων. Μοιράζω όσο ελαιόλαδο χρειάζεται για να γεμίσουν τα βάζα και κλείνω καλά.
    Αφήνω τα βάζα σε δροσερό μέρος για 20-25 ημέρες.

Keywords: αμπελοβλασταρα τουρσι

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Tastes great!