προορισμός…γεύση!

Λουκουμάδες γεμιστοί με καπνιστό σκουμπρί

Λουκουμάδες γεμιστοί με καπνιστό σκουμπρί

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 20 mins Rest Time 30 mins Total Time 1 hr 5 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το ντιπ γιαουρτιού

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το ντιπ

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτω ελάχιστο νερό για να γίνει λίγο πιο ρευστό. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω.

Για τα λουκουμαδάκια

  1. Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και το ελαιόλαδο. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύς χυλός. Αφήνω το μπολ σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

  3. Ανοίγω το σκουμπρί από τη συσκευασία του και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Κόβω τα φιλέτα σε κύβους και τα αφήνω στην άκρη.

  4. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι (μέχρι λίγο πάνω από τη μέση) να ζεσταθεί.
    Βουτάω έναν-έναν τους κύβους του ψαριού στο χυλό για να καλυφθεί εντελώς και τηγανίζω μέχρι να ροδίσει. Βγάζω τα λουκουμαδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

  5. Σερβίρω τα αλμυρά λουκουμαδάκια με ένα ντιπ γιαουρτιού και ούζο.

Keywords: λουκουμαδες γεμιστοι καπνιστο σκουμπρι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Excellent!