destination taste!

Λουκουμαδάκια γεμιστά με καπνιστό ριγανάτο σκουμπρί

Λουκουμαδάκια γεμιστά με καπνιστό ριγανάτο σκουμπρί
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 15΄ – 20΄ (συνολικά) 4 – 6 μερίδες 30΄

 

Οι λουκουμάδες δεν είναι μόνο γλυκοί. Η τεχνική είναι κοινή για γλυκά και αλμυρά μείγματα. Το συγκεκριμένο έχει απίθανα καπνιστή γεύση από το σκουμπρί και λιώνει εξαιρετικά στο στόμα. Αν θέλετε, αρωματίστε το με ξερά μυρωδικά που σας αρέσουν.
Υλικά Εκτέλεση
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. νερό, χλιαρό
  • 12 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300-350 γρ. καπνιστό σκουμπρί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το ντιπ γιαουρτιού

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    λίγο γλυκάνισο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντιπ: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτω ελάχιστο νερό για να γίνει λίγο πιο ρευστό. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω.

Για τα λουκουμαδάκια: Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και το ελαιόλαδο. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύς χυλός. Αφήνω το μπολ σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Ανοίγω το σκουμπρί από τη συσκευασία του και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Κόβω τα φιλέτα σε κύβους και τα αφήνω στην άκρη.
Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι (μέχρι λίγο πάνω από τη μέση) να ζεσταθεί.
Βουτάω έναν-έναν τους κύβους του ψαριού στο χυλό για να καλυφθεί εντελώς και τηγανίζω μέχρι να ροδίσει. Βγάζω τα λουκουμαδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρω τα αλμυρά λουκουμαδάκια με ένα ντιπ γιαουρτιού και ούζο.

 

Related Posts

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ

Παραδοσιακό, πασχαλινό γλύκισμα της Κύπρου που προσφερόταν σαν δώρο στα παιδιά που τριγύριζαν στα σπίτια για να αναγγείλουν την ανάσταση του Χριστού.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

Λαχταριστό κατσικάκι που σας το προτείνω για το Πάσχα. Η σκορδάτη κρούστα του θα το κρατήσει ζουμερό στο κέντρο και τραγανό εξωτερικά.