destination taste!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

: 6-8
: 20 min
: 45 min

Το ιδανικό κέικ για brunch. To αδιάφορο μπρόκολο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αντζούγιες γίνονται ένα ζευγάρι μοναδικό.

Υλικά
  • 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
  • 3 βιολογικά αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml γάλα
  • 80 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 150 γρ. αντζούγιες φιλέτο, ψιλοκομμένες
  • λίγος κόλιανδρος, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζω τα μπουκετάκια μπρόκολου για 4 – 5 λεπτά, από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση. Τα στραγγίζω, τα σκουπίζω προσεκτικά σε καθαρές πετσέτες και τα αφήνω κατά μέρος για να κρυώσουν.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Βήμα 3 Χτυπάω καλά τα αυγά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς και σταδιακά προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το κασέρι και το γάλα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνω το μπρόκολο, κομματιασμένο σε μικρά κομμάτια, καθώς και τις ψιλοκομμένες αντζούγιες και νοστιμίζω με αλάτι, πιπέρι και λίγο κόλιανδρο. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα και ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρω, το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

Related Posts

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

Ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο. Γίνεται πολύ γρήγορα και οι αντζούγιες κάνουν τη διαφορά. Δίνουν γεύση και χρώμα στα μανιτάρια.

ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

Την Άνοιξη είναι η εποχή που τα κλήματα γεμίζουν μικρούς τρυφερούς βλαστούς και φρέσκα φύλλα. Μαζέψτε τα και φτιάξτε ένα τουρσί που θα συνοδέψει τις καλοκαιρινές μαζώξεις για ούζο με μεζέ.



Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό