destination taste!

ΚΑΡΒΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΚΑΡΒΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΚΑΡΒΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

: 4-6
: 20 min
: 15 min

Πεντανόστιμο, γεμιστό καρβελάκι με εθιστική κρέμα τυριών και χωριάτικα λουκάνικα. Σας προτείνω να ψήσετε αρκετά λουκάνικα και να τα απολαύσετε κάνοντας «βουτιές» στην τυρόκρεμα.

Υλικά
  • 1 στρογγυλό χωριάτικο καρβέλι του ½ κιλού
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκια, ψιλοκομμένα (κρατάμε χωριστά το λευκό μέρος από το πράσινο)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα (τις επιλογής σας), κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ένταμ, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
  • Βήμα 2 Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι και με όσο ελαιόλαδο έχει μέσα ρίχνω το ξερό κρεμμύδι και το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το τυρί κρέμα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Κόβω ένα κομμάτι από το πάνω μέρος του ψωμιού και με ένα κουτάλι αδειάζω την ψίχα του.
  • Βήμα 5 Ρίχνω μέσα στο τηγάνι με την κρέμα τα δύο τριμμένα τυριά (κασέρι και ένταμ), τα σοταρισμένα λουκάνικα, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στο καρβέλι.
  • Βήμα 6 Βάζω με προσοχή το γεμιστό ψωμί σε ένα ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Βήμα 7 Σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια