προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά 8 μικρές ταρτιέρες.
    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το γάλα, και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα κολοκυθάκια και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζω τα κολοκυθάκια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά.

  3. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σοτάρω για 4-5 λεπτα μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω και αυτά σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

  4. Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και κόβω 4 κύκλους σε μέγεθος ανάλογο με τις θήκες που πρόκειται να μπουν. Μεταφέρω τα φύλλα ζύμης στις θήκες και τα πιέζω λίγο να κολλήσουν στις πτυχώσεις. Κόβω άλλους 4 δίσκους από το δεύτερο φύλλο ζύμης και τα τοποθετώ στις υπόλοιπες ταρτιέρες.

  5. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα λουκάνικα, τα κολοκυθάκια, τον δυόσμο και το κασέρι. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

  6. Μοιράζω στα ταρτάκια τη γέμιση με τα λουκάνικα και με ένα μεγάλο κουτάλι, απογεμίζω με το μίγμα των αυγών.
    Ψήνω τα ταρτάκια για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
    Αφήνω τα ταρτάκια να γίνουν χλιαρά και σερβίρω.

Keywords: ταρτακια λουκανικα κολοκυθακια δυοσμος

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση