προορισμός…γεύση!

Ο καιρός άνοιξε, η θερμοκρασία ανέβηκε… τι καλύτερο από μαζώξεις στη βεράντα ή την αυλή με μια κρύα μπίρα ανά χείρας!
Μπίρες υπάρχουν πάρα πολλές και για όλα τα γούστα. Ξανθιές, κόκκινες, μαύρες, πικρές, φρουτώδης… Πολλά χρώματα, πολλές γεύσεις αν και η κατηγοριοποίησή τους εξαρτάται κυρίως από τον τρόπο παραγωγής, τον τόπο προέλευσης και το είδος της ζύμωσης.
Οι δύο όμως, γνωστότερες κατηγορίες είναι η lager και η ale, στις οποίες εντάσσονται οι περισσότερες. Σας δίνω λοιπόν τις πιο διαδεδομένες μπύρες που καταναλώνουμε αλλά κυρίως έξυπνα μεζεδάκια για να τις απολαύσετε!

Lager
Μπίρες χαμηλής ζύμωσης και εδώ ανήκουν οι περισσότερες «ξανθές». Είναι ελαφριές με γεμάτη γεύση, άρωμα λυκίσκου και ελαφριά πικράδα.

Σκουρόχρωμη Lager
Το χρώμα τους ποικίλει και διαφοροποιείται ανάλογα με τη χώρα προέλευσης της.

Pils
Ανοιχτόχρωμη lager, επίσης πολύ συνηθισμένη μπίρα, ούτε διαφέρει σε περιεκτικότητα λυκίσκου.

Ale
Μπίρες υψηλής ζύμωσης με κύριο χαρακτηριστικό, ότι κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, η μαγιά ανεβαίνει στην επιφάνεια. Σ’ αυτή την κατηγορία βρίσκουμε μοναστηριακές και διπλής ζύμωσης.

Red Ale
Κοκκινωπή (λόγω της βύνης), ελαφριά, ελαφρώς πικρή και με έντονη γεύση.

Golden Ale
Χρυσαφένια, φρουτώδης και με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ.

Weiss
Αφυλτράριστη μπύρα με υπολείμματα μαγιάς. Είναι σχετικά θολή και με πλούσιο αφρό.

Stout
Μαύρη μπύρα που παρασκευάζετε από καβουρδισμένη βύνη.

Draught
Η γνωστή μας βαρελίσια μπίρα.

ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΟΙ ΜΠΙΡΟΜΕΖΕΔΕΣ

Τυρόμπαλα με καρύδια, μπλε τυρί και μαρμελάδα σύκο

Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα και βουτυράτες πατάτες

Ρολάκια με ζαμπόν και αρωματική κρέμα

Κεμπάπ σε σουβλάκι τυλιγμένα με μπέικον

Κοτόπιτες ανοιχτές με σπανάκι, σε φύλλο κρούστας

Χοιρινά παϊδάκια με τραγανή, γλυκόξινη κρούστα

Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς

Quiche με γαλοπούλα, πράσο και μοτσαρέλα

Βαυαρικά λουκάνικα γεμιστά με τυριά και καυτερή σάλτσα

Χορτοπιτάκια εύκολα

Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα

Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πετιμέζι ροδιού

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *