προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 10 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζω το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα, το μισό μπλε τυρί και μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

  2. Ντύνω με μεμβράνη ένα μέτριο, στρογγυλό μπολ και αδειάζω εκεί το μισό μείγμα, πιέζοντας με ένα κουτάλι να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Βάζω στο κέντρο τη μαρμελάδα σύκο και σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα.

  3. Κλείνω καλά τη μεμβράνη, διαμορφώνοντας την τυρόμπαλα με τα χέρια μου. Την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

  4. Σε ένα πιάτο βάζω τα καρύδια και το υπόλοιπο μπλε τυρί, κομματιασμένο. Βγάζω την μπάλα από το ψυγείο και φορώντας γάντια, την «κυλάω» στο πιάτο με τα καρύδια και το τυρί για να την καλύψω καλά.

  5. Την μεταφέρω σε πιατέλα και σερβίρω με κριτσίνια, μικρά παξιμαδάκια, αλμυρά μπισκότα ή κράκερς.

Δείτε επίσης...