προορισμός…γεύση!

Κεμπάπ σε σουβλάκι τυλιγμένα με μπέικον

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 15 mins Total Time 35 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνω αρχικά τα δύο είδη κιμά καλά, μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Προσθέτω τα κρεμμύδια, το γιαούρτι, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια. Όσο ζυμώνω, προσθέτω σταδιακά την φρυγανιά και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να φτιάξω ένα αρκετά συμπαγές και συνεκτικό μείγμα. 

  2. Προθερμαίνω ένα τηγάνι-ψηστιέρα σε δυνατή φωτιά. Μπορείτε να ζεστάνετε επίσης την ηλεκτρική ψησταριά, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. 

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ανθρακούχο νερό και το ελαιόλαδο. Παίρνω ένα μεγάλο κουτάλι και παίρνω κουταλιές από το μίγμα (χρησιμοποιώ το κουτάλι σαν μέτρο για να είναι όσο γίνεται πιο ισοβαρή τα κεμπάπ). Βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου στο νερό και το ελαιόλαδο πλάθω με τις παλάμες μου τα κεμπάπ όπως κάνω και με τα σουτζουκάκια. Καρφώνω στο κέντρο του ένα καλαμάκι για σουβλάκια. Συνεχίζω μέχρινα πλάσω όλα τα κεμπάπ.

  4. Λαδώνω ελαφρώς την ψηστιέρα και βάζω επάνω τα κεμπάπ. Τα ψήνω για 6 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Αν θέλω να τα ψήσω στο φούρνο, τα βάζω σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνω στους 200ºC, για 5 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

  5. Μόλις τελειώσω με το ψήσιμο όλων των κεμπάπ, τυλίγω στο κάθε ένα από μισή λωρίδα μπέικον. Επαναφέρω τα καλαμάκια στην ψηστιέρα ή στο φούρνο (στο γκριλ) και ψήνω για 2-3 λεπτά σε κάθε μεριά μέχρι να ξεροψηθεί και να ροδοκοκκινήσει το μπέικον.

  6. Σερβίρω τα κεμπάπ με πίτες για σουβλάκι, ελαφρώς ψημένες μέχρι να μαλακώσουν, με πατάτες τηγανητές και, στην εποχή τους, ώριμες ντομάτες. 

Keywords: κεμπάπ, σουβλάκια, μοσχαρίσιος κιμάς, αρνίσιος κιμάς, γιαούρτι, πάπρικα,

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Really good!