προορισμός…γεύση!

Τέλεια μαφινάκια με ελάχιστη ζάχαρη που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας. Φτιάξτε τα για πρωινό, για πάρτι ή για το απογευματινό κολατσιό τους.

Prep Time 40 min Cook Time 25 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 35 mins Servings: 12

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Ψιλοκόβω τις σοκολάτες και τις βάζω σε τρία διαφορετικά μεταλλικά μπολ

  2. Σε αυτό με την λευκή σοκολάτα προσθέτω τα 20 γρ

  3. κρέμα γάλακτος

  4. Λιώνω με τη σειρά τις τρεις σοκολάτες σε μπεν μαρί (στερεώνω διαδοχικά τα μπολ, επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς ο πάτος των μπολ να ακουμπάει στο νερό)

  5. Αφού λιώσουν, τις αφήνω κατά μέρος

  6. Χτυπαώ στην κουζινομηχανή με το φτερό, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, λευκό μίγμα

  7. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σπορέλαιο

  8. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την βανιλίνη και το αλάτι, και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα

  9. Το μοιράζω ισόποσα στα τρια μπολ με τις σοκολάτες

  10. Ανακατεύω καλά

  11. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  12. Λαδώνω καλά τις φόρμες για μάφιν (αν δεν έχω, χρησιμοποιώ αλουμινένιες μιας χρήσης)

  13. Με ένα κουτάλι, βάζω σε κάθε φορμάκι μικρές ποσότες από κάθε σοκολατένιο μίγμα, αρχίζοντας με τη μαύρη, μετά τη λευκή και τέλος με τη γάλακτος, φτιάχνοντας έτσι κεκάκια σε τρεις διαφορετικές στρώσεις

  14. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά

  15. Αφήνω να κρυώσουν καλά πριν σερβίρω

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...