προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 25 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Servings: 12

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ψιλοκόβω τις σοκολάτες και τις βάζω σε τρία διαφορετικά μεταλλικά μπολ. Σε αυτό με την λευκή σοκολάτα προσθέτω τα 20 γρ. κρέμα γάλακτος. Λιώνω με τη σειρά τις τρεις σοκολάτες σε μπεν μαρί (στερεώνω διαδοχικά τα μπολ, επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς ο πάτος των μπολ να ακουμπάει στο νερό). Αφού λιώσουν, τις αφήνω κατά μέρος.

  2. Χτυπάω στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, λευκό μίγμα. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σπορέλαιο. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την βανιλίνη και το αλάτι, και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

  3. Το μοιράζω ισόποσα στα τρια μπολ με τις σοκολάτες. Ανακατεύω καλά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω καλά τις φόρμες για μάφιν (αν δεν έχω, χρησιμοποιώ αλουμινένιες μιας χρήσης).

  4. Με ένα κουτάλι, βάζω σε κάθε φορμάκι μικρές ποσότες από κάθε σοκολατένιο μίγμα, αρχίζοντας με τη μαύρη, μετά τη λευκή και τέλος με τη γάλακτος, φτιάχνοντας έτσι κεκάκια σε τρεις διαφορετικές στρώσεις.
    Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν καλά πριν σερβίρω.

Keywords: muffins με 3 σοκολάτες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση