προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Από τη θάλασσα στο τραπέζι, τα ζωντανά χρώματα που χαρακτηρίζουν τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE αντικατοπτρίζουν τη φρεσκάδα, τη διαύγεια και την καθαρότητα της ελληνικής θάλασσας.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 51 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Από τη θάλασσα στο τραπέζι, τα ζωντανά χρώματα που χαρακτηρίζουν τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE αντικατοπτρίζουν τη φρεσκάδα, τη διαύγεια και την καθαρότητα της ελληνικής θάλασσας. Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον και παραδίδονται στον προορισμό τους γρήγορα και µε ασφάλεια, διατηρώντας την ποιότητα, τη διατροφική αξία, την εξαιρετική γεύση και τη λαμπερή φρεσκάδα τους. Η παραπάνω πρόταση της Ντίνας Νικολάου χαρακτηρίζεται από ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως είναι οι αναγκαίες για την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ο φώσφορος και η βιταμίνη Α για καλύτερη όραση, το ασβέστιο και η βιταμίνη D για ένα θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, περιλαμβάνονται αντιφλεγμονώδη ω-3 λιπαρά και πολλαπλές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως βιταμίνες C και Ε, β-καροτένιο, λυκοπένιο, σελήνιο και φλαβονοειδή. Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά εξασφαλίζουν επιπρόσθετα μία ικανοποιητική καρδιαγγειακή λειτουργία και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη από διάφορα σοβαρά χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα.

Υλικά

Για το αυγολέμονο

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και μαραίνω τα χορταρικά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το ζωμό και αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Χαμηλώνω τη φωτιά και τοποθετώ επάνω τα φιλέτα τσιπούρας.

    blank
  2. Συνεχίζω το μαγείρεμα για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρω από τη φωτιά.

    blank
  3. Σε ένα πιάτο χτυπάω τα αυγά , προσθέτω το χυμό λεμονιού, παίρνω το ζωμό από τη κατσαρόλα, κουταλιά κουταλιά και το ρίχνω στο πιάτο που έχω χτυπήσει τα αυγά με το λεμόνι. Ανακατεύω καλά και περιχύνω με αυτό το μίγμα το φαγητό. Ανακινώ την κατσαρόλα, επαναφέρω στη φωτιά και βράζω για 1 λεπτό.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τσιπούρα σέλινο αυγολέμονο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση