προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια ακόμα ιδιαίτερη εκδοχή του cheesecake με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου. Το φρέσκο τυρί κρέμα , που είναι το κύριο συστατικό της συνταγής, μας προσφέρει άφθονο ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ. Η βιταμίνη Α προστατεύει…

Prep Time 15 min Cook Time 12 min Rest Time 30 min Total Time 57 mins Servings: 12

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  2. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα μπισκότα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ

  4. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το ασπράδι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο

  5. Προσθέτω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη

  6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια και τον κρόκο του αυγού μέχρι να γίνουν κρέμα

  7. Παίρνω μικρές δόσεις ζύμης, πλάθω σε μπαλάκι, πιέζω λίγο με τις παλάμες μου για να γίνει πιο πλατύ και με το δάχτυλό μου κάνω μια λακούβα στο κέντρο

  8. Τοποθετώ το μπισκότο στη λαμαρίνα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με τη ζύμη

  9. Με ένα κουτάλι, γεμίζω με κρέμα τις λακουβίτσες και ψήνω στο φούρνο για 10-12 λεπτά

  10. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν

  11. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα και σερβίρω

author-sign
File under

Δείτε επίσης...