προορισμός…γεύση!

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη. Σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.

Prep Time 20 mins Cook Time 40 mins Rest Time 1 min Total Time 1 hr 1 min Δυσκολία: Intermediate Servings: 10 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για την τούρτα

Για το frosting

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθέρμανση

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι και το αφήνω στην άκρη.

  2. Χτυπάω με το μίξερ

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός όλα τα ασπράδια με την ζάχαρη άχνη για 2-3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφρώδες μείγμα. Προσθέτω το 1½ φλιτζάνι γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το σπορέλαιο και τη βανίλια. Τέλος, προσθέτω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω καλά.

  3. Προσθέτω από το μίγμα

    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τους κρόκους, το υπόλοιπο γάλα και το κακάο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω 3 φλιτζάνια από το λευκό μίγμα του κέικ και ανακατεύω. Αν το μείγμα γίνει πολύ σφιχτό, προσθέτω 2-3 κουταλιές γάλα.

  4. Δημιουργώ ομόκεντρους κύκλους

    Ξεκινάω ρίχνοντας ¼ φλιτζάνι λευκό μείγμα στο κέντρο της φόρμας. Κατόπιν ρίχνω ¼ φλιτζάνι σοκολατένιο μείγμα στο κέντρο του λευκού μείγματος. Συνεχίζω με τον ίδιο ρυθμό, εναλλάσσοντας τα 2 μείγματα, πάντα στο κέντρο της φόρμας, δημιουργώντας ομόκεντρους κύκλους.

  5. Ψήνω το κέικ

    Ψήνω το κέικ για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο. Το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Για το frosting

  1. Χτυπώ το κακάο

    Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το κακάο, τον καφέ, το ζεστό νερό και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός το βούτυρο και την άχνη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, αφράτη κρέμα. Προσθέτω το μείγμα του κακάο, την λιωμένη κουβερτούρα και την γλυκόζη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε μια απαλή κρέμα.

Για την συναρμολόγηση

  1. Συναρμολογώντας την τούρτα

    Κόβω το κέικ στη μέση, δημιουργώντας 2 δίσκους. Απλώνω στον κάτω δίσκο ¾ του φλιτζανιού frosting και σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο. Απλώνω το υπόλοιπο frosting σε όλη την τούρτα καλύπτοντάς την εντελώς.
    Βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρω.

Keywords: τούρτα σοκολατίνα,σοκολατίνα ζέβρα,σοκολατένιο frosting,τεχνική ζέβρας,σοκολάτα,κουβερτούρα,ζέβρα τούρτα,σοκολάτα,τούρτα,σοκολατίνα,τούρτα σοκολατίνα ζέβρα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Yummy