προορισμός…γεύση!

Prep Time 16 min Cook Time 20 min Rest Time 5 hour Total Time 5 hrs 36 mins Servings: 6

Υλικά

Για τα κεράσια

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα κεράσια

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτω τα κεράσια και τα βράζω για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα σποράκια της βανίλιας και αποσύρω το σιρόπι από τη φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί.

Για την κρέμα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό.
    Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ, με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα. Προσθέτω λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύω καλά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Τότε, το αδειάζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό αυτό μείγμα να πήξει.
    Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω.

Συναρμολόγηση

  1. Παίρνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. και με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτω στη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζω με τη μισή κρέμα. Από πάνω απλώνω τα μισά κεράσια, καλά στραγγισμένα και τα μπισκότα σαβαγιάρ. Συνεχίζω, ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά (κρέμα, κεράσια, μπισκότα).

  2. Σκεπάζω το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζω στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει.
    Αφαιρώ τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού, κολλάω λίγα μπισκότα γύρω από το γλυκό και σερβίρω.

Keywords: τούρτα μπισκότου με κεράσια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση