προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 12 ώρες 55 λεπτά.

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω, σκουπίζω και κόβω το κοτσανάκι από τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες τις κόβω στη μέση.

  2. Τις βάζω σε ένα μπολ τις πασπαλίζω με τη ζάχαρη και τις περιχύνω με το χυμό λεμονιού. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνω στο ψυγείο για 12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.

  3. Μετά τις βάζω σε μια κατσαρόλα με τη βανίλια κομμένη κάθετα στη μέση-αν θέλω μπορώ να ξύσω τα σποράκια από τους λοβούς – και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς το σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει για 30 λεπτά. Κατόπιν την ξαναβάζω στη φωτιά και σιγοβράζω για 20 λεπτά ακόμη. Αμέσως μετά τη μεταφέρω στα αποστειρωμένα ζεστά βαζάκια.

  4. Γεμίζω τα βάζα με τη μαρμελάδα όσο είναι ακόμη και τα δύο ζεστά. Τα κλείνω και τα γυρίζω ανάποδα. Τα αφήνω έτσι γυρισμένα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα γυρίζω και τα κρατάω μακριά από τον ήλιο αλλά και την υγρασία.

Keywords: μαρμελάδα φράουλα με βανίλια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση