προορισμός…γεύση!

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 8 λεπ Total Time 28 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω με ένα μαχαίρι το κέλυφος των σαλιγκαριών και με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρώ τη μεμβράνη που έχει δημιουργηθεί στο άνοιγμά τους. Ελέγχω αν υπάρχουν νεκροί χοχλιοί και τους πετάω.

  2. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι βάζω το αλάτι σε στρώμα. Βάζω τα σαλιγκάρια με το άνοιγμα προς τα κάτω και τα μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτω το ελαιόλαδο και συνεχίζω το μαγείρεμα για 2 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να τηγανίζονται προσθέτω το δεντρολίβανο και σβήνω με το ξύδι. Ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: χοχλιοί, σαλιγκάρια, μπουμπουριστοί, θαλασσινό αλάτι, δεντρολίβανο, μεζές, κρητική κουζίνα,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *