Πικάντικο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδέψετε το κρασί μας ή τη μπύρα μας. Αν το αντέχετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπούκοβο πικάντικο που ταιριάζει τέλεια με τα απαλά τυριά και τη λιαστή ντομάτα.
τυροκροκέτες πικάντικες, γεμιστές με λιαστή ντομάτα

1
Add to Favorites
Υλικά
Για το πανάρισμα
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Βάζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι μαζί με 3-4 κουταλιές νερό και το αχνίζω μέχρι να μαλακώσει. Βάζω τις φέτες τυριού την μια επάνω στην άλλη και κόβω σε τετράγωνους κύβους (περίπου 12-14 κύβους).
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, την μοτσαρέλα και το αυγό. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι, το τσίλι, την πάπρικα, τον κόλιανδρο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω προσθέτοντας πασπαλιστά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
-
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω τα υλικά του παναρίσματος.
-
Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.
-
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και παίρνω μικρές δόσεις με ένα κουτάλι της σούπας. Πιέζω το μείγμα στις παλάμες μου και τοποθετώ στο κέντρο ένα κύβο τυριού. Κλείνω καλά και «κυλάω» το κεφτεδάκι στο μείγμα παναρίσματος. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και τηγανίζω τα κεφτεδάκια για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
Wow, this amazing!