προορισμός…γεύση!

Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.

Πάβλοβες με τυροσαντιγί pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

πάβλοβες με τυροσαντιγί και φρούτα

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 30 min Rest Time 1 min Total Time 31 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.

Υλικά

Για την γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τις πάβλοβες:

 1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 135°C και σε ένα αντικολλητικό χαρτί, σχεδιάζω 4 κύκλους διαμέτρου περίπου 10 εκατοστά ο καθένας.

  blank
 2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα ασπράδια, το αλάτι και το κρεμόριο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μαρέγκα με απαλές μυτούλες.

  blank
 3. Σε ένα μίξερ χτυπώ τα ασπράδια με το αλάτι και το κρεμόριο μέχρι η μαρέγκα μας να κάνει μύτες. Προσθέτω κουταλιά κουτάλια το κρύο νερό ενώ συνεχίζω να χτυπάω την μαρέγκα μου σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνω και τη ζάχαρη Σαν βροχή πάνω από την μαρέγκα και αυξάνω ταχύτητα στο μίξερ μέχρι η μαρέγκα μου να γίνει σφιχτή.

  blank
 4. Ρίχνω στην μαρέγκα το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύδι και το corn flour και με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά. Μεταφέρω με την σπάτουλα την μαρέγκα στο αντικολλητικό χαρτί μέσα στους κύκλους και την λειαίνω γύρω γύρω. Στην συνέχεια και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, με κίνηση από κάτω προς τα πάνω δημιουργώ σχήμα με πτυχώσεις και κορυφές στην μαρέγκα, ανεβάζοντας το ύψος της.

  blank
 5. Ψήνω τις πάβλοβες για 1 ώρα στους 135°C μέχρι οι μαρέγκες να αρχίσουν να αποκτούν χρώμα. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 125°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 45 λεπτά ακόμη. Σβήνω το φούρνο και αφήνω τις πάβλοβες μέσα στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν.

  blank

Για την γέμιση:

 1. Βάζω την κρέμα γάλακτος στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Βάζω το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια σε ένα μπολ και δουλεύω με το σύρμα να αφρατέψει. Ενώνω τη σαντιγί με την κρέμα τυριού και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρω τη τυροσαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

  blank

Για την συναρμολόγηση:

 1. Βγάζοντας τις πάβλοβες από το φούρνο, αναπόφευκτα, θα καταρρεύσει το εσωτερικό τους, δίνοντάς μου την ευκαιρία να το γεμίσω με την τυροσαντιγί και τα φρούτα που έχω επιλέξει.

  blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πάβλοβες τυροσαντιγί φρούτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

 1. Really good!

Απάντηση