προορισμός…γεύση!

Prep Time 1 ώρα Cook Time 25 λεπ Total Time 1 ώρα 25 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το χυλό

Για τα μήλα

Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Χυλός

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη) ρίχνω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω τους χτυπημένους κρόκους και το γάλα. Αρχίζω να ανακατεύω με το μίξερ χειρός (σε χαμηλή ταχύτητα) ή με το σύρμα, με κυκλικές κινήσεις, φέρνοντας σταδιακά το αλεύρι προς το κέντρο με τα υγρά υλικά. Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να φτιάξω έναν λείο χυλό, μέτριας ρευστότητας, χωρίς κομπαλάκια. Σκεπάζω το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνω κατά μέρος το χυλό για 30 λεπτά, για να «ξεκουραστεί».

Μήλα

  1. Ξεφλουδίζω τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτή) αφαιρώ το κέντρο με τα κουκούτσια, αφήνοντας τα μήλα ολόκληρα. Αν δεν διαθέτετε το εργαλείο, μπήγετε ένα μαχαιράκι σε κάθε μήλο, από το μέρος του κοτσανιού μέχρι τη βάση, και το περιστρέφετε με προσοχή μερικές φορές, αφαιρώντας τους πυρήνες.
    Κόβω τα μήλα σε ροδέλες πάχους 1 εκ., τις βάζω σε ένα φαρδύ μπολ και τις ραντίζω με το χυμό λεμονιού και το ποτό. Τις αφήνω να μαριναριστούν για περίπου 20 λεπτά.

Τηγανίτες

  1. Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τη ρίχνω στο χυλό, όταν αυτός έχει πια «ξεκουραστεί». Ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο χυλό αλλά να μην χαθεί ο όγκος της.

  2. Βάζω ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ώστε η στάθμη του να φτάσει μέχρι τη μέση του τηγανιού. Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.

  3. Παίρνω μία-μία τις ροδέλες μήλου, τις βυθίζω τον χυλό, τις αφήνω να στάξουν για 2 - 3 δευτερόλεπτα και τις βάζω προσεκτικά στο λάδι. Κάθε φορά βάζω 3 - 4 ροδέλες και τις τηγανίζω για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα. Βγάζω κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν το λάδι μειωθεί καθώς προχωράω το τηγάνισμα, προσθέτω λίγο ακόμα και το αφήνω να ζεσταθεί πριν ρίξω την επόμενη δόση.

  4. Τις βάζω σε μια πιατέλα, τις περιχύνω με μέλι ή τις πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα και τις σερβίρω αμέσως.

Keywords: τηγανιτες μηλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση