Κολοκύθα πωλείται ολόκληρη, σε κομμάτια και ψίχα, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και, φυσικά, σε λαϊκές αγορές και μανάβικα. Το ιδιαίτερα αρωματικό βορειοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ πωλείται έτοιμο σε μπαχαράδικα.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Υλικά
Εκτέλεση/Instructions
-
Βάση: Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκ
-
και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα
-
Το τρυπάω σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση
-
Γέμιση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας
-
Τους ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (δεν θα μαλακώσουν ιδιαίτερα, αλλά αυτό θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα ψήσω την τάρτα)
-
Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω αμέσως τους καυτούς κύβους με το μισό μείγμα ρας-ελ-χανούτ
-
Τους ανακατεύω μέσα στο ταψί και, όταν κρυώσουν λίγο, τους ψιλοκόβω, τους αλατοπιπερώνω και ανακατεύω ξανά
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, το ανθότυρο και τη γραβιέρα (ή το κασέρι) και ανακατεύω καλά
-
Προσθέτω το υπόλοιπο ρας-ελ-χανούτ και ελάχιστο αλατοπίπερο και ανακατεύω
-
Τέλος, προσθέτω την ψιλοκομμένη κολοκύθα και ανακατεύω απαλά
-
Τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Βγάζω από το ψυγείο τη φόρμα με τη ζύμη, αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη και αδειάζω τη γέμιση στη ζύμη
-
Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει
-
Τη σερβίρω ζεστή
Yummy