προορισμός…γεύση!

Κολοκύθα πωλείται ολόκληρη, σε κομμάτια και ψίχα, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και, φυσικά, σε λαϊκές αγορές και μανάβικα. Το ιδιαίτερα αρωματικό βορειοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ πωλείται έτοιμο σε μπαχαράδικα.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Prep Time 1 ώρα Cook Time 40 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 2 ώρες 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάση: Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκ

  2. και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα

  3. Το τρυπάω σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση

  4. Γέμιση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  5. Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας

  6. Τους ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (δεν θα μαλακώσουν ιδιαίτερα, αλλά αυτό θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα ψήσω την τάρτα)

  7. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω αμέσως τους καυτούς κύβους με το μισό μείγμα ρας-ελ-χανούτ

  8. Τους ανακατεύω μέσα στο ταψί και, όταν κρυώσουν λίγο, τους ψιλοκόβω, τους αλατοπιπερώνω και ανακατεύω ξανά

  9. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, το ανθότυρο και τη γραβιέρα (ή το κασέρι) και ανακατεύω καλά

  10. Προσθέτω το υπόλοιπο ρας-ελ-χανούτ και ελάχιστο αλατοπίπερο και ανακατεύω

  11. Τέλος, προσθέτω την ψιλοκομμένη κολοκύθα και ανακατεύω απαλά

  12. Τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  13. Βγάζω από το ψυγείο τη φόρμα με τη ζύμη, αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη και αδειάζω τη γέμιση στη ζύμη

  14. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει

  15. Τη σερβίρω ζεστή

Keywords: ταρτα με κολοκυθα ανθοτυρο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Yummy

Απάντηση