προορισμός…γεύση!

Prep Time 45 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 35 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη) βάζω το σπανάκι, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Τα τρίβω με τα χέρια μου για 1 λεπτό, για να αποβάλλουν τα υγρά τους και να «μαραθούν». Αδειάζω τα υγρά, γέρνοντας τη λεκάνη, και, αν είναι πολλά, στύβω τα χορταρικά με τα χέρια μου. Τα αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά και προσθέτω τη φέτα, τα αυγά, τον άνηθο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.

Για την πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 - 32 εκ. και στρώνω 5 από τα φύλλα στο ταψί, λαδωμένα ένα-ένα, φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους από τα χείλη του ταψιού. Από πάνω αδειάζω τη γέμιση και τη σκεπάζω με τα υπόλοιπα 5 - 6 φύλλα (ανάλογα με το πόσα περιείχε η συσκευασία). Κόβω με ένα μαχαίρι τις άκρες των φύλλων που εξέχουν και τις γυρίζω προς τα μέσα, στριμώχνοντάς τα στα τοιχώματα, για να σφραγιστεί η γέμιση.

  2. Αλείφω την επιφάνεια της πίτας με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίζω με το σουσάμι. Τη χαράζω σε καρεδάκια (ρόμβους), χωρίς να φτάσω το μαχαίρι μέχρι κάτω. Ραντίζω την πίτα με μερικές σταγόνες νερό και βάζω το ταψί σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου. Ψήνω την πίτα για 45 - 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Keywords: σπανακοτυροπιτα, η κλασσικη

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση