προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 12 ώρες 40 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

  2. Βάζω την κουβερτούρα σε ένα μπολ και τοποθετώ το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για λίγο.

  3. Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάω με το σύρμα ή το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα υπόλευκο, αφράτο μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς και επαναφέρω το μπολ στην κατσαρόλα με το νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Βάζω το βούτυρο και το κακάο σε ένα μπολ και το λιώνω στα μικροκύματα. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό, σοκολατένιο μείγμα.

  5. Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτω το μείγμα των κρόκων, το μείγμα του βουτύρου-κακάο και τις θρυμματισμένες μπάρες δημητριακών. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω το παρφέ στην κατάψυξη για 12 ώρες.

  6. Ξεφορμάρω αναποδογυρίζοντας το παρφέ σε μια πιατέλα, στολίζω με ζαχαρωτά και κόβω με ζεστό μαχαίρι (βουτάω το μαχαίρι σε ένα ποτήρι με καυτό νερό, σκουπίζω με πετσέτα και αμέσως κόβω σε φέτες).

  7. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και αποσύρω από τη φωτιά

  8. Βάζω το βούτυρο και το κακάο σε ένα μπολ και το λιώνω στα μικροκύματα

  9. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό, σοκολατένιο μείγμα

  10. Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί

  11. Προσθέτω το μείγμα των κρόκων, το μείγμα του βουτύρου-κακάο και τις θρυμματισμένες μπάρες δημητριακών

  12. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα

  13. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη

  14. Βάζω το παρφέ στην κατάψυξη για 12 ώρες

  15. Ξεφορμάρω αναποδογυρίζοντας το παρφέ σε μια πιατέλα, στολίζω με ζαχαρωτά και κόβω με ζεστό μαχαίρι (βουτάω το μαχαίρι σε ένα ποτήρι με καυτό νερό, σκουπίζω με πετσέτα και αμέσως κόβω σε φέτες)

Keywords: τούρτα παρφέ σοκολάτα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση