προορισμός…γεύση!

Σφέλα «φακελωμένη» με διάφορους σπόρους

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 30 mins Total Time 50 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Κόβω τα φύλλα κρούστας από τη στενή πλευρά σε δύο ίσες λωρίδες. Αλείφω την πρώτη λωρίδα φύλλου με ελαιόλαδο, πασπαλίζω με τους σπόρους και τοποθετώ ένα κομμάτι τυριού. Πασπαλίζω με πιπέρι, διπλώνω το φύλλο σε μικρό, τετράγωνο «πακέτο» και το μεταφέρω στη λαμαρίνα.

  2. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά. Αλείφω τα πακετάκια με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με λιναρόσπορο. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    Βγάζω τα πιτάκια σε ένα ξύλο κοπής και ενώ είναι ακόμη ζεστά, ραντίζω με μέλι.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: σφέλα, φύλλο κρούστας, κολοκυθόσπορος, μέλι, ηλιόσπορος, πιτάκια, τυροπιτάκια,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *