Σαλάτα ανοιξιάτικη με παντζάρια, βραστά αυγά και σάλτσα δυόσμου
Υλικά
Για τη σάλτσα δυόσμου
Εκτέλεση
Σάλτσα δυόσμου
-
Σε ένα μπολάκι βάζω τη μουστάρδα, το ξίδι και το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάω με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο και χτυπάω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια λεπτόρευστη σάλτσα. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ρίχνω το δυόσμο και ανακατεύω.
Για τη σαλάτα
-
Βράζω τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα ξεφλουδίζω και κόβω τα μισά σε λεπτές φέτες και τα άλλα μισά σε λεπτά μπαστουνάκια.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα σαλατικά και προσθέτω τα παντζάρια (φέτες και μπαστουνάκια), τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύω με τα χέρια. Προσθέτω τα κομμένα αυγά, περιχύνω με το λαδόξιδο δυόσμου και σερβίρω.
User Reviews
Mouth-watering